Mechelse hoofdinspecteur achtervolgt ex tijdens diensturen

Print
Mechelse hoofdinspecteur achtervolgt ex tijdens diensturen

Mechelse hoofdinspecteur achtervolgt ex tijdens diensturen

Een 39-jarige hoofdinspecteur van de lokale politie Mechelen is zaterdagavond door zijn eigen korpschef gearresteerd. Eerder op de dag had de politieman zijn ex-vriendin met zwaailichten en sirene achtervolgd tot op de E19. Hij riskeert een zware tuchtsanctie en zelfs een celstraf.

De man had een knipperlichtrelatie met de vrouw, en een week geleden zou ze definitief afgesprongen zijn. Toen de politieman haar zaterdagavond tijdens zijn dienst opmerkte, ging hij achter haar aan. Op de E19 heeft hij zijn ex dan klemgereden, zo meldde het vtm-nieuws zondagavond. "Hij heeft haar verbaal ook bedreigd. Voor iemand met een voorbeeldfunctie zijn dit ernstige feiten", zegt woordvoerster Nele Poelmans van het parket.

De vrouw kon de hulpdiensten verwittigen. Maar toen de wegpolitie ter plaatse kwam, was hij verdwenen. Later op de avond werd de betrokken politieman door hoofdcommissaris Yves Bogaerts aangehouden. Dat gebeurde na zijn interventie bij de CO-vergiftiging in zaal De Posthoorn, en verliep in alle rust. De hoofdinspecteur verscheen zondagmorgen voor de onderzoeksrechter. Die liet hem onder voorwaarden vrij. Hij kreeg wel een contactverbod, en hij moest zijn wapen inleveren. Substituut Nele Poelmans: "Hij moet zich ook laten begeleiden. Voorlopig worden hem belaging en belemmering van het verkeer ten laste gelegd."

SVH

Bekijk de reportage van het vtm-nieuws: