Giants houden punten thuis tegen Luik

Print
Giants houden punten thuis tegen Luik

Giants houden punten thuis tegen Luik

Port of Antwerp Giants heeft zondag in een goed volgelopen Lotto Arena een belangrijke zege geboekt tegen Luik op de veertiende speeldag. Het werd 83-76. De Giants springen zo naar de vierde plaats in het klassement.

Hoewel de Giants aan een kwakkelseizoen bezig zijn, was de publieke opkomst zondagmiddag in de Lotto Arena toch behoorlijk groot. De fans kregen ook waar voor hun geld want Antwerp - Luik was een pittige en spannende wedstrijd.

Coach Casteels moest al snel het wapen van de time-out hanteren om de defence bij te stellen. De bezoekers waren immers 2-9 weggelopen. En het rendeerde, binnen de twee minuten stond het 10-9. Mwema driepunterde, Love en Thondique dunkten even naar 14-9 maar de walen kwamen langs Mukubu terug 16-17 voor na kwart 1.

In kwart twee bleef het gelijk opgaan met meestal Luiks voordeel. Een prachtige aanval met Hopkins, Moors en een dunkende Thondique gaf terug Antwerpse bonus bij 29-27. Een onhoudbare Roel Moors was ondertussen warmgelopen en zorgde met assists en scores voor een 43-34 ruststand.

Teveel Antwerpse balverliezen lieten de bezoekers terug in de match komen (51-50). De havenjongens hadden dan ook een sterke Moors nodig om Mukubu en maats af te houden. Na dertig minuten stond het 62-56.

Even leek de beslissing gevallen bij 66-58 maar Luik bleef tegenstribbelen langs Ware en Mukubu. Na een knappe steal en score van Black stond het 72-63 met minder dan drie minuten te spelen. Toch werd het op het einde nog spannend (77-74). Vanop de vrijworplijn konden uitblinker Moors en Tim Black uiteindelijk de kroon op het werk zetten.

LuHe

Port of Antwerp Giants - Luik 83-76 (rust: 43-34)
Quarters: 16-17, 43-34, 62-56, 83-76

Foto: ISOsport
Tim Black jaagt Jerome Randle op