500 mensen bij concert tegen geweld in Eindhoven

Print
500 mensen bij concert tegen geweld in Eindhoven

500 mensen bij concert tegen geweld in Eindhoven

Ongeveer 500 mensen zijn zondag naar een muzikale manifestatie tegen geweld in het centrum van Eindhoven gekomen. Dat meldde de organisatie. Aanleiding voor de bijeenkomst was de geruchtmakende mishandeling van een 22-jarige man.

Op het 18 Septemberplein stond een groot podium. Daar traden van 14 tot 18 uur verschillende bands op. Er was plek voor een paar duizend mensen.

Het initiatief voor de manifestatie is dinsdag spontaan ontstaan bij zanger Jack van der Kruijs van de band Rock 'n Roll Circus. Onder meer The Mississippi Delta Brothers, kunstfluiter Geert Chatrou en The Dirty Denims traden zondagmiddag op.

'Kinderen uitleveren'

De ouders van de Belgische verdachten van de ruchtmakende mishandelingszaak in Eindhoven moeten hun kinderen aanmoedigen om zich te laten uitleveren. Dat heeft de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, op de muzikale manifestatie zondag op het Eindhovense 18 Septemberplein gezegd, zo meldt de regionale Omroep Brabant.

Van Gijzel riep tijdens de manifestatie de ouders van de vijf Belgische verdachten op, ze "bij de kladden te pakken" en aan te zetten zich vrijwillig te laten uitleveren aan Nederland. De vijf kregen eerder het verzoek om uitgeleverd te worden aan Nederland, maar stemden hier niet mee in.

Foto:
De 'acht van Eindhoven' op camerabeelden net voor ze hun slachtoffer belagen