Novak Djokovic: "Een ongelofelijk gevoel"

Print
Novak Djokovic: "Een ongelofelijk gevoel"

Novak Djokovic: Een ongelofelijk gevoel

Novak Djokovic blijft de ongekroonde koning van de Australian Open. Het is geleden van de jaren '60 en de Australiër Roy Emerson dat een speler drie opeenvolgende keren kon zegevieren in Melbourne. "Het is een ongelofelijk gevoel om deze trofee nog een keer te winnen", vertelde de 25-jarige Djokovic, die de beker uit handen kreeg van André Agassi.

"Dit is zeker en vast mijn favoriete grandslam. Hier heb ik ook de meeste successen behaald. Ik hou van dit stadion", ging Djokovic verder.

Het nummer 1 van de wereld feliciteerde ook Andy Murray, die hij net als in 2011 van de titel hield. "Je hebt pech gehad vanavond", zei 'Nole' tot de olympisch kampioen. Djokovic loofde tot slot ook de tornooidirectie. "Deze organisatie is een voorbeeld voor alle andere tornooien in de wereld."

"Ik wil graag Novak feliciteren met zijn overwinning. Zijn prestaties hier zijn ongelofelijk. Hij is zeker de verdiende kampioen", zei de Schotse nummer 3 van de wereld Andy Murray.

Murray had ook dankwoordjes voor het publiek in petto. "Ik wil iedereen in de tribunes bedanken. Jullie zorgen voor een ongelofelijke sfeer om in te spelen. Jullie zijn heel fair."

Tot slot kreeg ook tornooidirecteur Craig Tiley een bloemetje toegeworpen. "Dit tornooi is elk jaar af", klonk het.

Foto AFP