VCK Bolderberg A wint meteen met nieuwe trainer

Print
Heusden-Zolder - VCK Bolderberg A – La Chaine Orp: 3-0
Het was nog eens feest in de Kajobahal! Sam (ik zou zeggen: onze mascotte van de avond) kreeg de handen al op elkaar wanneer hij de eerste ace sloeg als begin van een mooie volleybalavond!

Onze versbakken coach Bart Stulens liet het volgende zestal opdraven: Gert Palmers, Davy Vaes, Brecht van Wijk, Dries Berckmans, Gert Vanhees en Steven Vanderzande. Libero van dienst zoals altijd was Daan Palmers. Dat de spelers er zin in hadden, was reeds te merken bij de opwarming: Gedrevenheid troef.

Gert Palmers en Davy Vaes fungeerden als puntenmakers van dienst in het wedstrijdbegin. De Orp-boys waren niet naar Limburg afgezakt om voor late kerstman te spelen en hielden gelijke tred tot 8-8 dankzij Jean-Michel Joos en Nicolas Ducat. VCK had meerder ijzers in het vuur dan de reeds vernoemde Gert en Davy en de middenmannen Brecht van Wijk en een supergemotiveerde Dries Berckmans brachten met enkele killblocks de 19-16 op het scorebord. Gert Palmers deed hen dat na en de ingevallen Stijn Raymakers sloeg er nog een halve ace bovenop: 22-16. Super DJ Crétien bracht een ongelooflijke ambiance in de zaal en op zijn ritme speelden onze jongens deze set uit dankzij de eveneens ingevallen Jeroen Sannen: 25-19.

In de tweede set hielden de bezoekers iets langer gelijke tred. Een schril contrast met de vorige wedstrijden: het VCK-block werkte beter. Dries Berckmans heeft daar wel een patent op maar zelfs Steven Vanderzande begon zo te scoren en hij bracht VCK op 6-5 voorsprong. De bezoekers vochten terug en namen zelfs de leiding bij 9-10. Gert Palmers had het zo niet begrepen en plaatste ook zijn éénmans killblock op de boomlange Nicolas Ducat. Samen met maatje Davy Vaes sloegen de Kajobaboys een 14-11-kloofje. Stijn Raymakers kwam een alweer schitterende libero Daan Palmers bijstaan in het achterveld. Zo liep VCK nog wat verder uit. Ons kleinste manneke (spelverdeler Gert Vanhees) plaatste “zijn” typisch puntertje en het stond 20-14. De supporters gingen uit hun dak. De bezoekende coach kon er niet mee lachen en liet zich horen en zien. Hij verving bijna zijn gans team maar het baatte niet. Kristof Ilsbroux bracht Bolderberg nog wat dichter bij een 2-0 setstand en poeierde de 23-19 tegen het parket. Gert Palmers en tot slot Davy Vaes maakten het teamwerk af: 20-15.

Wedstrijd gespeeld denken de meesten dan. Een lichtjes verstoorde concentratie zorgde ervoor dat coach Bart Stulens reeds moest ingrijpen bij een 1-3 tussenstand in set 3. Het werd 1-4. VCK kon zijn tweede time out beter nog wat sparen en verving Steven Vanderzande door Jeroen Sannen. Orp voelde dat setwinst zeker haalbaar was en misschien zelfs meer! Zij liepen ook verder uit tot 4-11. Het werd even stil op de tribunes. Jeroen Sannen, Gert Palmers, Dries Berckmans en Kristof Ilsbroux wilden van geen bezoekende setwinst weten en timmerden aan de onwaarschijnlijk geachte weg terug! VCK kwam dichterbij: 14-16. Iedereen porde iedereen aan. In zulke situaties is de koelbloedigheid van Daan Palmers van goudwaarde. Als Davy Vaes de 18-18 stand op het bord poeierde, brak de bezoekende weerstand. De Orp-coach kieperde zijn tactisch bord op de grond. Dat is altijd een goed teken! Good old Gert Vanhees en Daan Palmers vuurden hun ploegmaats nog meer aan om een laatste krachtige inspanning te leveren en het lukte. Jeroen Sannen sloeg een ace, Dries Berckmans plaatste een killblock: 24-19. Het laatste punt werd een ace getekend: Dries Berckmans: 25-19 en een kurkdroge 3-0.

Het mooie aan deze overwinning is dat iedereen gespeeld heeft, op de gepaste momenten is ingekomen of vervangen én de gedrevenheid van de ganse groep. Zij wilden zo graag! De coach bewees zijn inzicht en vernuft! Vele jaren topniveau hebben hun nut bewezen! Het in grote getale opgekomen publiek dankte de ploeg met een geweldig applaus. Uitbundigheid troef tot in de vroege uurtjes.

(Verslag: VCK Bolderberg)

Bert Houbrechts

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio