Djokovic doet het voor de vierde keer

Print
Djokovic doet het voor de vierde keer

Djokovic doet het voor de vierde keer

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zondag voor de vierde keer in zijn carrière de Australian Open gewonnen. Het nummer 1 van de wereld versloeg in de finale de Schot Andy Murray (ATP-3) in vier sets met 6-7 (2/7), 7-6 (7/3), 6-3 en 6-2.

Djokovic en Murray, die voor de achttiende keer tegenover elkaar stonden, maakten er een aangenaam kijkstuk van in de Rod Laver Arena. Vooral in de eerste twee sets waren ze erg aan elkaar gewaagd. Telkens moest een tiebreak de beslissing brengen. In de eerste set was die voor Murray met 7/2, in de tweede voor Djokovic met 7/3.

Lees ook: Novak Djokovic: "Een ongelofelijk gevoel"

Pas in het achtste spel van de derde set viel de eerste break. Djokovic ging door de service van Murray, die zich na de tweede set had laten verzorgen voor een blaar aan de rechtervoet. De break leverde Djokovic meteen 6-3 setwinst op.

Bij Murray leek de veer nu wat gebroken. Een bijna foutloos spelende Djokovic stoomde in set vier dankzij een dubbele break door naar een 5-1 voorsprong. Bij 5-2 en 40-30 bleek de eerste matchbal meteen de goede.

Voor Novak Djokovic is het zijn derde opeenvolgende eindzege in de Australian Open, de vierde in totaal (na 2008). 'Nole' telt nu zes grandslamtitels op zijn palmares (met ook Wimbledon 2011 en US Open 2011).

Olympisch kampioen Murray, net als Djokovic 25 jaar, blijft steken op een grandslamtitel (US Open 2012). Hij verloor ook al vijf finales, waaronder drie in Australië.

Foto AFP