5 jongeren gewond bij ongeval met Belgische bus in Vogezen

Print
5 jongeren gewond bij ongeval met Belgische bus in Vogezen

5 jongeren gewond bij ongeval met Belgische bus in Vogezen

Bij een ongeval met een Belgische bus in de Franse Vogezen zijn zaterdagochtend minstens vijf jongeren gewond geraakt. Dat melden verschillende Franse websites. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de gemeente Vincey.

Aan boord van de bus zaten 42 jongeren. Minstens vijf jongeren raakten lichtgewond. Ze liepen diverse breuken op en werden overgebracht naar een ziekenhuis in Epinal. De 37 andere passagiers werden ondergebracht in een polyvalente zaal in Vincey, "als gevolg van de extreem koude temperaturen".

"Een drama is net vermeden", luidde het bij de politie.

De bus had voornamelijk Belgische en Franse jongeren aan boord die in Brussel verblijven. Ze waren in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit de Belgische hoofdstad vertrokken richting het skistation Gerardmer. Zaterdagochtend week de bus om een nog ongekende oorzaak van de weg af, om vijftig meter verder op een helling op zijn rechterzijde tot stilstand te komen. Mogelijk was de bestuurder als gevolg van ijzelvorming de controle over het voertuig verloren, meldt een krant. Volgens een andere bron probeerde de chauffeur een dier op de weg te ontwijken.

Er is een onderzoek geopend naar het ongeval. Alle passagiers droegen een autogordel, zo bleek inmiddels.