André Greipel pakt slotrit in Tour Down Under, Slagter eindwinnaar

Print
André Greipel pakt slotrit in Tour Down Under, Slagter eindwinnaar

André Greipel pakt slotrit in Tour Down Under, Slagter eindwinnaar

De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) heeft zondag de zesde en laatste rit van de Tour Down Under gewonnen, een criterium over 90 kilometer in de straten van Adelaide. De Nederlander Tom Jelte Slagter (Blanco PCT) is eindlaureaat van de Australische WorldTour-koers.

Het criterium eindigde zoals verwacht in een massasprint. Daarin stond er opnieuw geen maat op de Lotto-Belisoltrein. André Greipel werd perfect aan de eindmeet afgezet en kon zo na de People's Choice Classic, de openingsetappe en de vierde rit nu ook de slotrit van de Tour Down Under op zijn conto schrijven.

Hij haalde het voor de Australiër Mark Renshaw en de Noor Edvald Boasson Hagen. Klaas Lodewyck finishte als zevende.

Dank aan ploeg

"Mark Renshaw verraste me eerlijk gezegd een beetje", stelde André Greipel. "Hij begon immers iets vroeger dan verwacht aan zijn eindsprint. Ik kon vlug in zijn wiel kruipen en uiteindelijk had ik net wat meer macht in de benen dan hem."

"Met mijn 'spurterstreintje' lukte het terug ongelooflijk goed. Het is alsof ze enkel maar de vooropgestelde handleiding volgen en zo tot een schitterend resultaat komen. Zij zorgen er voor dat ik in hun wiel op een ideale plaats in de groep zit. Ik hoef het enkel maar af te maken. Wij hebben er met de ploeg een goede Tour Down Under op zitten. Het zou gek zijn om volgend jaar niet terug te komen. Deze rittenkoers ligt ons immers heel goed."

De leiderspositie van de Nederlander Tom Jelte Slagter kwam nooit in gevaar. Wel moest Ben Hermans zijn derde plaats in het algemeen klassement laten schieten omdat hij zich tijdens de tussensprinten liet verrassen en zo terugzakte naar de vijfde plaats.

De Luxemburger Andy Schleck kende mechanische pech in de slotrit en gaf er uiteindelijk de brui aan.

Foto Photo News