Patiënt zonder operatie naar huis na aanvaring met dokter

Print
Patiënt zonder operatie naar huis na aanvaring met dokter

Patiënt zonder operatie naar huis na aanvaring met dokter

Wellen - François Jans (58) uit Wellen werd donderdag in het Jessa Ziekenhuis opgenomen voor een operatieve ingreep. Maar omdat het tussen patiënt en chirurg niet boterde, moest François terug naar huis. Onverrichter zake, zonder operatie. “Als een beest buitengezet. Omdat ik m’n mond opendeed. Zij wij dan beesten, en zijn zij goden?”, vloekt François.

Zes jaar geleden werd een pijnpomp geïnstalleerd bij François Jans. “Het is dringend aan vervanging toe”, zegt François. “Daarom moest ik binnen. Donderdagochtend om 8 uur heb ik me aangemeld. Nuchter, zoals het hoort.”

François kreeg een pilletje om te kalmeren, maar toen de ex-militair vijf uur later nog steeds op de chirurg zat te wachten, bleek dat pilletje uitgewerkt. “Ik heb toen aan de verpleegkundige gevraagd of het nog ‘voor vandaag’ zou zijn”, vertelt François. “En hup, plots kon ik worden geopereerd. Maar toen ik op mijn bed het operatiekwartier werd binnengereden, was het daar een file. Dus heb ik tegen de dokter mijn gedacht gezegd. Toen zei die dokter: ‘Ik beslis wanneer iemand moet komen.’ Tja, voor zo’n uitleg ben ik dus te oud geworden.”

Van het een kwam het ander. De dokter maande François Jans aan om kalm te blijven. Die beloofde dat te zullen doen, maar voegde er meteen aan toe dat hij klacht zou indienen. Waarop hij mocht opkrassen. “Ik heb klacht ingediend bij de ombudsdienst, maar daar ben ik dus vet mee”, zegt François.

Gunter WILLEKENS
Foto Karel HEMERIJCKX


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio