KV Mechelen in extremis voorbij Genk, belangrijke zege Waasland-Beveren

Racing Genk is zaterdag op de 24e speeldag in de hoogste voetbalklasse tegen zijn vijfde competitienederlaag aangelopen. De Limburgers gingen met 2-1 onderuit bij KV Mechelen, de winnende treffer van Iddi viel in de toegevoegde tijd.

tmas

Mechelen was op voorsprong gekomen via Pedersen, maar Genk leek met een punt huiswaarts te keren na de knappe gelijkmaker van Buffel zes minuten voor affluiten. In de toegevoegde tijd gaf Iddi de bezoekers de doodsteek.

Lees ook: Moedig Beerschot geraakt niet voorbij Bergen

Waasland-Beveren hield de punten thuis tegen Oud-Heverlee Leuven en komt zo stilaan weg uit de gevarenzone. Het kwam kort na rust met zijn tienen te staan, na de tweede gele kaart voor Blondelle, maar Badash en De Smet bezorgden de Waaslanders de overwinning.

Lees ook: Zulte Waregem verstevigt tweede plaats

Zulte Waregem behoudt zijn knappe tweede plaats in de stand na een 2-0 zege tegen Lierse. D'Haene en Berrier scoorden voor Essevee. Beerschot ten slotte kon in zijn eerste partij onder leiding van de teruggekeerde Jacky Matthijssen niet winnen van Bergen, het bleef 0-0.

Lees ook: De Smet leidt Waasland-Beveren naar de zege En: KRC Genk in slotfase onderuit tegen KV Mechelen

Eerder op de avond ging competitieleider Anderlecht met 0-2 winnen bij Lokeren, dankzij doelpunten van De Sutter en Iakovenko. Vrijdag al klopte Standard Kortrijk met 2-0, de partij tussen Charleroi en Cercle Brugge werd afgelast omwille van de hevige sneeuw.

Lees ook: Standard te sterk voor KV Kortrijk En: Anderlecht maakt verschil na rust

Belga Foto Photo News