Moedig Beerschot niet voorbij Bergen

Een moedig Beerschot geraakte niet voorbij Bergen en moest zich tevreden stellen met een gelijkspel. Het was vooral doelman Werner die Raman tot tweemaal toe van een doelpunt hield.

tmas

Jacky Mathijssen liet voor zijn debuutwedstrijd bij zijn tweede doortocht op het Kiel met Wim De Decker, Boldiszar Bodor en Joachim Mununga drie spelers aan de kant die een week geleden met 4-0 de boot in gingen op het veld van Kortrijk. In hun plaats konden Marzo, Bravo en Kennedy rekenen op een basisplaats. Beerschot begon voorzichtig. Af en toe werd vooruit gevoetbald en dat leverde een viertal halve kansjes op, waarvan de beste door Losada een beetje onbesuisd over doel werd geschoten. Voordien kopte Lépicier een bal aan de tweede paal opnieuw voor doel, waar Kennedy er net niet bij kon.

Aan de overzijde kon Stijn Stijnen zo goed als werkloos toekijken. Na de rust was er nog een kopbalpoging van Ogunjimi in de handen van Werner, maar daarna beleefde Beerschot tien moeilijke minuten, waarin het balbezit voor Bergen was. De wedstrijd leek te kantelen, Mathijssen greep in en verving Öztürk door Suk. De pas ingevallen Kose kreeg bij zijn eerste balcontact de beste kans van de wedstrijd, maar Stijnen bracht redding. Beerschot zorgde voor een gepast antwoord via Ogunjimi die zijn laag schot door Werner in hoekschop zag geduwd. Even later moest Werner opnieuw aan het werk bij een schot van Wuytens. Mathijssen bracht Raman en Mununga voor Ogunjimi en Wuytens. Raman mocht nog alleen op Werner af, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Even later bleef Werner opnieuw baas over Raman en toen Suk in blessuretijd ook nog de lat trof, kwam Bergen met een gelijkspel vrij goed weg.

HF Foto Belga

BEERSCHOT: Stijnen, Marzo, Brillant, Lépicier, Bravo, Öztürk, Van Acker, Losada, S. Wuytens, Ogunjimi, Kennedy. BERGEN: Werner, Timmermans, Franquart, Lorenzi, Monteyne, Jarju, Le Postolec, Angeli, Nyoni, Chatelle, Nong. Vervangingen: 59' Öztürk door Suk, 71' Nong door Kose, 78' Ogunjimi door Mununga, 78' Wuytens door Raman, 88' Chatelle door De Belder, 90' Jarju door Van Imschoot. Gele kaarten: Öztürk (fout), Bravo (fout). Scheidsrechter: Sam Loeman.