Jeremy Perbet ruilt Bergen voor Villarreal

Jeremy Perbet heeft Bergen verlaten voor de Spaanse tweedeklasser Villareal. Dat maakte de Belgische eersteklasser vrijdag op zijn website bekend. Villareal leent de Franse aanvaller tot het einde van het seizoen, met aankoopoptie.

tmas

"Gezien het weinig waarschijnlijk is dat Bergen in de play-offs zal aantreden, zijn de onderhandelingen met de Spaanse club begonnen", staat op de clubwebsite te lezen. "De verschillende partijen kwamen vrijdagavond laat tot een akkoord. Bergen staat via deze transfer de carrière van de speler niet in de weg en realiseert bovendien een financieel interessante transactie." Het exacte transferbedrag werd niet gecommuniceerd.

Jermey Perbet verliet in 2011 Lokeren voor Bergen, toen actief in tweede klasse. Hij was een van de belangrijkste actoren die de promotie naar eerste klasse bewerkstelligde. Vorig seizoen was Perbet topschutter in de Jupiler Pro League met 29 doelpunten.

Benjamin Nicaise

Ook Benjamin Nicaise is niet langer een speler van Bergen. De Franse middenvelder en de eersteklasser verbroken het contract in onderling overleg, zo meldde Bergen op de clubwebsite.

Benjamin Nicaise, in het seizoensbegin nog kapitein, was overbodig geworden bij Bergen. Zo mocht hij niet mee op winterstage met de Draken. Zijn contract liep nog tot juni 2014.

Belga Foto Belga