Zo bespaar je 's morgens tijd

Vroeg opstaan kan afzien zijn. Als je 's morgens erg vroeg ergens verwacht wordt heb je allesbehalve zin om nog een hele lijst taken uit te voeren. Voorbereiden is de boodschap, je de avond ervoor douchen is niet de beste oplossing maar er kunnen wel een heleboel dingen op voorhand gebeuren.

Ontbijt: Zet je ontbijt al grotendeels klaar. Zorg dat je weet wat je 's morgens wil eten en doe al wat voorbereidend werk: zet een portie cornflakes klaar, snij je fruit, … Er bestaan verschillende manieren om je koffie klaar te hebben als je uit bed komt: een koffiezet met timer of een externe timer tussen de stekker van je koffiemachine en het stopcontact. Schep 's avonds een aantal lepeltjes koffie in en wordt wakker in een heerlijk naar koffie geurende kamer.

Outfit: Kies je kleren op voorhand. In plaats van 's morgens met een suffe kop kleuren te staan combineren kan je dit evengoed de avond ervoor doen. Leg je outfit klaar en je kan er bij wijze van spreken inspringen en vertrekken.

Muziek: Maak een playlist die je als wekker instelt. Denk na welk liedje het best is om je te wekken, om nog even te snoozen, om te douchen, je aan te kleden, … Hou je aan de vooropgestelde tijden en je zal veel minder snel terug in slaap vallen, blijven liggen, onder de douche blijven staan enz.

Niet te missen