Drie verdachten mishandeling beschuldigd van poging tot doodslag

De drie verdachten die in een Nederlandse cel zitten vanwege de mishandeling van een 22-jarige jongeman in Eindhoven, worden alledrie beschuldigd van poging tot doodslag in vereniging. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch vrijdag gezegd.

mceulemans

De drie Nederlandse jongens (15, 16 en 17 jaar) meldden zich deze week bij de politie in Eindhoven nadat de politie een filmpje van de mishandeling had getoond op televisie en er een hetze ontstond op internet.

De 17-jarige jongen uit Vosselaar heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft geduwd en geschopt. De andere twee verdachten hebben niet actief meegedaan aan het geweld.

De vijf jongeren die nog in Turnhout in de cel zaten, waaronder de in Nederland genoemde 'kopschopper', zijn vrijdag onder voorwaarden naar huis gestuurd. Ze dienen zich echter wel wekelijks aan te melden bij de lokale politie van Turnhout en mogen het land voorlopig niet verlaten. Ook wanneer de Belgische justitie of politie hen specifiek vraagt zich aan te bieden, moeten zij daaraan gevolg geven. Ze moeten bovendien een vast adres houden en moeten elke wijziging daaraan onmiddellijk melden.

Geen instemming voor overlevering

De verdere gerechtelijke procedure in ons land kan voor de vijf nog enige tijd in beslag nemen, aangezien de betrokkenen geen instemming hebben gegeven voor hun overlevering aan Nederland. Dat meldt persrechter Rita Heylen van de Turnhoutse rechtbank van eerste aanleg. De procedure moet daarom verder via de raadkamer worden afgehandeld.

Toon Verheijen/Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer