Celebs

"Elke keer Annemie Struyf in beeld komt, hoop ik dat ze zwijgt"

Print

Elke keer Annemie Struyf in beeld komt, hoop ik dat ze zwijgt

Sinds haar vertrek bij Woestijnvis en Vier ligt Annemie Struyf onder vuur. Ook sportcommentator Carl Huybrechts haalt hard naar haar uit. De overstap van Struyf getuigt volgens Huybrechts van "een manifest gebrek aan erkentelijkheid ten opzichte van Woestijnvis, dat haar gemaakt, gekneed en in de televisiemarkt gezet heeft."

"Ik geloof niet dat ze nachtmerries heeft overgehouden aan die reclame. Als ze geen werk heeft, maar ze wil wel: dáár ligt ze wakker van. Toch niet omdat de bedrijven die haar facturen betalen af en toe haar programma onderbreken?", aldus de presentator in zijn column.

Stem

Huybrechts uit ook kritiek op de stem van Struyf: "Als Annemie in beeld verschijnt, hoop ik telkens vergeefs dat ze haar mond zal houden. Want veel meer dan de reclameblokjes, haalt haar krakende krijsen mij uit de sfeer van het klooster. Ze krast barsten in haar eigen werk."

Goede programmamakers zijn niet per se goede presentators. Naast een bepaalde 'X-factor' moet immers ook de stem goed zitten. Volgens Huybrechts zouden reporters met slechte stemmen nooit zelf teksten mogen inspreken. "Dat moet een zoetgevooisd iemand in hun plaats doen. De reportages varen er wel bij", aldus de man.

Wederwoord

Struyf beweert de column niet gelezen te hebben. "Kijk hé, ik heb geleerd dat je aan meningen, die puur beledigend en vernederend zijn, best niet al te veel aandacht besteedt", reageert ze in Dag Allemaal.

Ze vervolgt: "Als er dingen worden gezegd die pertinent onwaar zijn, wil ik wél wederwoord. Omdat zulke verhalen anders een eigen leven beginnen leiden. Maar als mensen het nodig vinden om mij te pakken op een puur fysiek kenmerk zoals mijn stem? Wie zich interessant wil maken met zo'n flauwe aanval, doet dan maar."

Photo News

Niet te missen