Jurgen Damen pakt slotrit, Colsoul uiteindelijk 4e

Print
Jurgen Damen pakt slotrit, Colsoul uiteindelijk 4e

Jurgen Damen pakt slotrit, Colsoul uiteindelijk 4e

Een mooie afsluiter van deze Dakar voor Jurgen Damen (foto) die zaterdag bij de vrachtwagens met zijn Nederlandse teamgenoten Peter Versluis en Harry Schuurmans de snelste was in de slotrit. In de stand eindigt het team van Damen op de zevende plaats.

Gerard De Rooy, Tom Colsoul en Darek Rodewald (Iveco) beëindigden zaterdag deze Dakar als vierde bij de vrachtwagens, maar zorgden op de slotdag bijna nog voor een stunt. "We komen 3:19 te kort om het podium te halen en een kleine 5 minuten om tweede te worden" zegt Tom Colsoul vanuit een Chileense McDonalds. "Als ik terugkijk op deze Dakar ben ik ontgoocheld, wil ik deze editie zo snel mogelijk achter mij laten en wil ik naar huis."

Met een vierde plaats in de slotrit en een zesde plaats in de eindstand rondde Serge Bruynkens (Tatra) zijn Dakar bij de vrachtwagens tot slot succesvol af. "De slotrit was een afknapper" begon Bruynkens zijn analyse. "Deze Dakar was een mooie ervaring voor mij maar op vlak van communicatie was het niet optimaal omdat er altijd wel iemand was die de taal niet begreep", aldus Bruynkens.

Belga
Archieffoto