Lierse mist te veel kansen

Print

Lierse mist te veel kansen

Lierse en Waasland-Beveren bleven op het Lisp steken op een doelpuntenloos gelijkspel. Daar deden vooral de bezoekers een goede zaak mee, al laten ook de Pallieters de degradatieplaatsen achter zich door het zware verlies van Beerschot.

Terwijl Waasland-Beveren geen beroep kon doen op Cruz, Dugary en Doumbia stond er bij Lierse met Ashour slechts één nieuwkomer in de basis. Daylon Claasen vierde na een maandenlange afwezigheid zijn rentree. Alarmfase rood heerste op het Lisp, waar de thuisploeg hoge nood had aan een zege in zijn strijd om lijfsbehoud in eerste klasse.

Het waren dan ook de Pallieters die in de vrieskou de weg van het offensief zochten. Die ijver leverde ook kansen op, maar Hazurov kwam een voetlengte te laat, een vluchtschot van Elgabas zoefde naast en een poging van Claasen schoof nipt naast de paal. Hazurov leek dan toch te scoren, maar ook zijn schot vond de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was het zowaar Waasland-Beveren dat uitzicht kreeg op de 0-1, maar de kopbal van de vrijstaande Belhocine miste alle richting.Lier leefde in hoop, al stond het halfweg dus nog nergens. Zo kwam Hazurov op voorzet van Ashour dicht bij de openingstreffer en schoot de Egyptenaar zelf een mogelijkheid over. Lierse bleef proberen, Waasland-Beveren loerde op het gouden doelpuntenloos gelijkspel waarmee het goed weg komt.

De 0-0 geeft de Waaslanders nu al een bonus van vijf punten op de degradatieplaatsen. Die heeft ook Lierse ondanks de magere puntendeling ontnomen, aangezien de Pallieters over het dolende Beerschot zijn gesprongen, maar niemand die er na gisteren nog aan zal twijfelen dat Lierse nog zeven lange finales wacht om zijn vel in 's lands hoogste klasse alsnog te redden.

LIERSE: Sels, Ayew, Saidi, Swinkels, Aboumosalam, Elgabas, Wils, Bourabia, Claasen, Ashour, Hazurov.
WAASLAND-BEVEREN: Coosemans, D'Ulivo, Belhocine, Ivens, Blondelle, Remacle, Rowell, Sibum, De Smet , Badash, Sonck.
VERVANGINGEN: 40' Rowell door Shish, 78' Ashour door Vercauteren, 81' Sonck door Farssi, 87' Remacle door Plut.
GELE KAARTEN: Blondelle (fout), Shish (fout), D'Ulivo (fout).
SCHEIDSRECHTER: Delferière.
TOESCHOUWERS: 7.669.

KUGU