Beerschot in vieze papieren

Print

Beerschot in vieze papieren

Beerschot had niets aan zijn tien winterkoopjes en werd weggespeeld door een scherp KV Kortrijk, dat een donkere 1 op 15 achter zich laat.

Kortrijk verwende zijn supporters met een warme show in koude tijden. Gelukkig voor Beerschot dat een vlam van Dejaegere via de deklat van de lijn wegsprong en Carevic een strafschop op de paal trapte.

De thuisploeg zocht meteen nadrukkelijk het balbezit en dat leidde in geen tijd tot twee doelpunten. Beide keren maakte Moustapha Oussalah het af na een actie over rechts. Kortrijk, de enige ploeg die niet naar het buitenland op stage trok, won zo net als de voorbije jaren zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Beerschot, dat in de wintermercato al tien nieuwkomers haalde, had er drie in de ploeg - Ogunjimi, Van Acker en Lépicier - terwijl Raman en Suk later inkwamen, maar zoveel nieuw bloed bracht geen beterschap inzake inzet en spelkwaliteit.Nog voor de pauze had Kortrijk trouwens meer kunnen scoren: eerst gooide Stijnen zich knap in de baan van de bal toen Dejaegere wilde scoren, daarna ketste een vlam van alweer de jonge student Dejaegere vanaf de onderkant van de lat op de doellijn en zo weer het veld in. Meteen na de rust werd zoveel offensieve inzet dan toch beloond wanneer Capon voorzette van op rechts: Dejaegere kopte door en Pavlovic maakte meteen af.Even probeerde Beerschot daar via Losada wat aan te doen, maar Kortrijk bleek veel snediger. Nu liep Chavarria er Brillant zomaar af waarna Stijnen hem nodeloos van achter tegen de grond trapte. Goed voor een strafschop waar Carevic niet eens wat mee aanving: hij schoot de penalty slap tegen de doelpaal. De Mets maakte dat goed door een pass van Pavlovic vaardig overhoeks in te schieten.

KV KORTRIJK: Keet, Martin, Reynaud, Mitrovic, Oussalah (80' Nfor), Pavlovic, De Mets, Dejaegere (80' Matton), Carevic, Capon (80' Ulens), Chavarria.
BEERSCHOT: Stijnen, Öztürk, Brillant, Lépicier, Bodor (60' Raman), Van Acker, De Decker (46' Ojo), Wuytens (46' Suk), Mununga, Ogunjimi, Losada.
Doelpunten: 23' Oussalah 1-0, 27' Oussalah 2-0, 46' Pavlovic 3-0, 70' De Mets 4-0.
Gele kaarten: Mitrovic, Ojo.
Toeschouwers: 6.738.
Scheidsrechter: Gumienny.

EDSO
Foto's Belga/PhotoNews