Lokeren en Kortrijk halen uit

Print
Lokeren en Kortrijk halen uit

Lokeren en Kortrijk halen uit

Op de eerste speeldag van 2013 hebben zowel Lokeren als Kortrijk hun supporters warm gehouden met veel doelpunten. Lokeren won met 2-6 op het veld van OH Leuven, Kortrijk versloeg op eigen terrein Beerschot met 4-0.

In de stand staat Lokeren nog steeds derde. OHL blijft in de middenmoot kamperen. Kortrijk is nog altijd in de running voor een plaats in play-off I, al heeft het nog steeds 7 punten minder dan KRC Genk.
Lees ook: Gent en Standard beginnen 2013 met scoreloos gelijkspel
Lees ook: Genk betaalt bibbergeld tegen Charleroi

Dat Genk won thuis met 3-1 van Sporting Charleroi. De Limburgers kwamen 2-0 voor maar dankzij een doelpunt van Kaya werd het nog spannend. Plet besliste uiteindelijk in de 89e minuut de wedstrijd. Genk is zo, samen met Club Brugge en Standard, vierde. De Carolo's staan op de elfde plaats.
Lees ook: Beerschot in vieze papieren

Bergen lijkt uitgeteld voor een ticket voor play-off I. KV Mechelen ging met 2-3 winnen op het veld van de Henegouwers en rukt zo op naar de zevende stek, een plaats die ze dus moeten delen met Kortrijk.
Lees ook: Lierse mist te veel kansen

Onderaan het klassement deelden Lierse en Waasland-Beveren de punten. Op het Lisp bleef het 0-0. Lierse is dankzij dit gelijkspel veertiende, Waasland-Beveren staat samen met AA Gent op de twaalfde plaats.
Lees ook: Pedersen weer van goudwaarde

Eerder op de avond speelde ook Gent 0-0 gelijk tegen Standard Luik.
Lees ook: Lokeren dodelijk efficiënt

FiVr
Foto Belga