Loeb wint voor de 7e keer in Monte-Carlo

Print

Loeb wint voor de 7e keer in Monte-Carlo

Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën DS3) heeft zaterdagavond voor de zevende keer in zijn carrière de Rally van Monte-Carlo gewonnen. Het einde van de rally werd door de wedstrijdleiding geannuleerd omwille van veiligheidsredenen.

De laatste twee chronoritten (KP 17 en 18), die zaterdagavond op het programma stonden, zouden te gevaarlijk zijn voor zowel de piloten als de talrijke toeschouwers. Sneeuw en regen maken het parkoers onberijdbaar.

Tijdens de zestiende chronorit moesten zaterdagnamiddag drie toeschouwers met verwondingen geëvacueerd worden, waardoor de rit onderbroken werd. De incidenten staan niet in direct verband met het wedstrijdverloop.

Lees ook: Twee toeschouwers rally van Monaco met gebroken been afgevoerd, een met hersenletsel"Het was onberijdbaar, want de sneeuw was verzadigd met water, een gevolg van de regen. De banden hadden geen enkele grip meer", zeiden Sébastien Loeb (Citroën) en Sébastien Ogier (Volkswagen), de eerste twee in het algemeen klassement.

Loeb, die het overgrote deel van de rally het klassement aanvoerde, wint zo een tumultueuze editie van de Rally van Monte-Carlo. Het is al zijn 77e overwinning in de WRC. Hij komt nog in drie andere WK-manches in actie: in Zweden, Argentinië en de rally van de Elzas.

Belga
Foto's PhotoNews