Sneeuwbeelden in de Antwerpse Zoo

Print

Sneeuwbeelden in de Antwerpse Zoo

Winterse beelden in de Antwerpse Zoo. Dat levert gegarandeerd mooie plaatjes op. En vergis u niet, tijdens de winter zijn enkele diersoorten extra in hun nopjes. Bijvoorbeeld de Syberische tijgers, de pinguïns en de zeehonden vinden het zalig. Ook de takins en de thargeiten zijn in hun nopjes bij deze winterse temperaturen.

Ondanks het feit dat de chimpansees en de gorilla's een dak boven hun hoofd hebben, mogen ook zij meegenieten van dat koude poeder dat uit de hemel valt. Zij kregen een portie sneeuw voorgeschoteld en keken er met veel belangstelling naar. De dappersten namen het vast en de allermoedigsten proefden er zelfs van.

Toch zijn niet alle dieren zo happig op deze vrieskou. Olifanten bijvoorbeeld hebben een hekel aan zo'n koude. Ze riskeren trouwens dat hun oren, slurf en staart bevriezen. De olifanten blijven dus meestal maar eventjes buiten. Daarna kruipen ze weer lekker warm binnen. Om te voorkomen dat de tranen van de olifanten bevriezen, smeren de verzorgers vaseline onder de ogen van de dieren.

BL
Foto's Jan Van de Perre, ZOO/Artman