Eddy Merckx: "Armstrong blijft voor altijd een vriend"

Print
Eddy Merckx: "Armstrong blijft voor altijd een vriend"

Eddy Merckx: Armstrong blijft voor altijd een vriend

Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx is "verontwaardigd" over de inhoud van het artikel dat vrijdag op de website van de Franstalige krant Le Soir verscheen in verband met het interview van Lance Armstrong met de Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey.

"Ik wou deze rechtzetting, omdat ik niet kan aanvaarden dat mijn vriendschap met Lance wordt geschonden door een leugenachtige publicatie. Lance zal voor mij altijd een vriend blijven", liet Merckx weten.

Lees ook: "Uitspraken Armstrong zijn schandalig"

"Ik ben verontwaardigd over 'mijn citaten' in verband met Armstrong die in de media zijn verschenen. Ik heb Lance nooit beschuldigd van hypocrisie of schandalige houding. Ik heb met Lance ook nooit een gesprek gevoerd over dopinggebruik", luidde het in de mededeling, die door de entourage van Merckx verstuurd werd.

"Het initiële bericht werd verspreid op de website van Le Soir. De journalist van Le Soir heeft mij woorden in de mond gelegd. De citaten in zijn artikel stemmen helemaal niet overeen met wat ik hem vertelde in een kort telefoongesprek. Hij heeft een totaal eigenzinnige versie gepubliceerd. Andere berichtgevers hebben vervolgens mijn zogezegde 'verklaringen' overgenomen, zonder me te contacteren", verduidelijkte de vijfvoudige Tourwinnaar.

"Ik heb Lance steeds bijgestaan en bewonderd voor zijn vechtlust tegen zijn ziekte en voor zijn inzet om fondsen in te zamelen voor kankeronderzoek. Hij heeft media en publiek bewust gemaakt van de noodzaak om onderzoek te steunen. Dat hij verklaarde dat men geen Ronde kan winnen zonder doping, vond ik wel spijtig. Op dat punt deel ik zijn mening niet."

Belga
Foto PhotoNews