Gent en Standard beginnen 2013 met scoreloos gelijkspel

Print

Gent en Standard beginnen 2013 met scoreloos gelijkspel

Ook de eerste thuiswedstrijd onder nieuwe trainer Victor Fernàndez leverde AA Gent geen overwinning op. Volgende zondag is het precies drie maanden geleden dat de Buffalo's nog eens de volle buit veroverden.

Victor Fernàndez voerde voor zijn eerste thuiswedstrijd met AA Gent twee wissels door. Wallace en Soumahoro, woensdag in het bekerduel tegen Anderlecht ook de zwakst acterende Buffalo's, maakten plaats voor Maréval, die woensdag niet eens in de selectie zat, en Kola. De Zambiaan, gekocht als diepe spits, speelde op de rechterflank. Standardtrainer Mircea Rednic kon, op Ezekiel na, zijn typeploeg opstellen.

Het was koud in het Ottenstadion. Niet alleen vanwege de vriestemperatuur, maar vooral door een gemene noordoostenwind was het onaangenaam voor de ruim opgekomen toeschouwers.

AA Gent toonde van bij de aanvang zijn goede wil en koos voor het offensief. Standard plooide terug maar gaf niks weg. AA Gent combineerde goed over de grond tot aan de zestien, maar daar liepen de acties meestal op niks uit. Kawashima kwam voor de rust enkel in actie op een schot van Mboyo. Gent dwong een vijftal hoekschoppen af, maar was nog het meest dreigend bij een voorzet van de bedrijvige Brüls, die op het dak van het doel belandde.In het derde kwartier stak Standard dan toch even de neus aan het venster. Batshuayi werd afgevlagd voor buitenspel en Seijas trapte een kans over, na voorbereidend werk van Mpoku. Ook Bulot mikte nog eens te hoog.

Geen wissels tijdens de rust, ook al leek Lepoint kort voor de rust hinder te ondervinden in de liesstreek. Standard kwam het felst uit de kleedkamer en kwam al vlug dicht bij de openingstreffer, toen Van Damme Batshuayi dicht bij doel bediende. De jonge Luikse spits tilde de bal echter over het doel. Goreux, aanvoerder omdat hij zijn laatste wedstrijd voor Standard speelde, mikte ook al te hoog toen hij op snelheid de Gentse verdediging voorbijliep.

Fernàndez greep in en bracht Coulibaly voor de bleke Kola, zodat Mboyo naar de rechterflank verhuisde. De bij Beerschot weggestuurde spits maakte ei zo na een doelpunt uit een onmogelijke hoek, maar Kawashima bracht redding. Aan de overzijde kreeg de door Van Damme gelanceerde Batshuayi de bal wel voorbij Boeckx, maar Zukanovic bracht redding. Mpoku, die een sterke partij speelde, bracht de verkleumde Standardaanhang bijna in vervoering, maar zag zijn schot uiteenspatten op de paal. In de slotfase pakte Vainqueur nog zijn tweede gele kaart en dus rood na een haakfout op Soumahoro.

AA GENT: Boeckx - Rafinha, Arzo, Zukanovic, Maréval - Hubert, Neto, Lepoint - Kola, Mboyo, Brüls.
STANDARD: Kawashima - Goreux, Kanu, Ciman, Van Damme - Bulot, Buyens, Vainqueur, Seijas - Mpoku, Batshuayi.
Vervangingen: 56' Seijas door Buzaglo, 60' Kola door Coulibaly, 75' Batshuayi door Reza, 77' Lepoint door Soumahoro, 83' Brüls door Van Der Bruggen, 90' Bulot door Felipe.
Gele kaarten: 60' Goreux (trekfout), 70' Vainqueur (haakfout), 71' Mpoku (opstootje), 82' Hubert (haakfout), 87' Van Damme (haakfout).
Rode kaarten: 90 + 1' Vainqueur (tweede geel, haakfout).
Scheidsrechter: Johan Verbist.
Toeschouwers: 11.200.

PHel
Foto's Belga