Vliegtuig met lichaam van Russische maffiabaas mag niet landen in Georgië

Print

Vliegtuig met lichaam van Russische maffiabaas mag niet landen in Georgië

Bizarre ruzie om een vermoorde maffiabaas: een chartervliegtuig met de kist van Aslan Usoyan moest naar Rusland terugkeren omdat het geen toelating kreeg om in Georgië te landen. De "koning van de Russische maffia" zou volgens de wens van de familie in zijn geboortestad Tbilissi begraven worden, maar de autoriteiten van de Kaukasusrepubliek verboden dat. De overheid vreesde een toeloop van "topcriminelen", berichtten de media in Tbilissi zaterdag.

Het chartertoestel uit Moskou, dat in de Oost-Oekraïense stad Donetsk op de toelating wachtte, moest daarom de stoffelijke resten van Oessojan naar Rusland terugbrengen.Sluipschutter

De in 1937 in Tbilissi geboren Usoyan werd enkele dagen geleden door een onbekende sluipschutter in het centrum van Moskou met een precisiegeweer doodgeschoten. Hij werd beschouwd als de invloedrijkste crimineel in het gebied van de voormalige Sovjetunie. Bij de aanslag werd ook een vrouw zwaar verwond.

Usoyan, alias Opa Hassan, zal maandag op het Danilov-kerkhof in Moskou bijgezet worden. Waarnemers verwachten een gelijkaardige spectaculaire rouwplechtigheid als vier jaar geleden. Toen trok de begrafenis van maffiabaas Vjatsjeslav "Japonsjik" Ivankov in Moskou tientallen leidende figuren uit de onderwereld aan.

Belga
Foto's AFP