Politie schiet op twee Maasmechelse autodieven

Print
Politie schiet op twee Maasmechelse autodieven

Politie schiet op twee Maasmechelse autodieven

Twee mannen van 20 en 24 jaar uit Maasmechelen en een Nederlandse kompaan uit Kerkrade zijn zaterdagochtend in Maastricht opgepakt nadat ze betrokken waren bij een woninginbraak en een autodiefstal op de Mechelerbank. De autodieven reden in op de politie, die ter plaatse kwam na de inbraakmelding. Een agent loste een schot, maar niemand raakte gewond.

Rond 1.15 uur trok de politie naar het huis op de Mechelerbank, waar er mogelijk ingebroken was. De agenten stelden inderdaad braaksporen vast. Terwijl ze de woning afsloten, bleken de dieven aan de haal te gaan met de auto van de bewoner. De agenten liepen de straat in, waarna de gestolen wagen op hen inreed en wegvluchtte. Een politiepatrouille zag het gestolen voertuig op de Tongerseweg en zette de achtervolging in.

De gestolen auto knalde op de Weryweg op een geparkeerd voertuig door het gladde wegdek. De politiewagen botste vervolgens ook op de gestolen auto. De twee dieven in het voertuig renden weg, maar konden onderschept worden. Een derde verdachte kon ook geklist worden en hij bleek bij het duo te horen dat in de gestolen auto zat. Het Belgisch-Nederlands trio is voor verder onderzoek opgesloten.

Belga

Archiefbeeld BHUL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio