NV Mijnen vraagt vergunning voor opsporen steenkoolgas

Print
NV Mijnen vraagt vergunning voor opsporen steenkoolgas

NV Mijnen vraagt vergunning voor opsporen steenkoolgas

NV Mijnen heeft bij minister Schauvliege een opsporingsvergunning aangevraagd om te onderzoeken of er methaangas kan gewonnen worden in de steenkoollagen van het Kempens Bekken. De minister heeft 120 dagen de tijd om te beslissen.

Als alles volgens de planning verloopt, zal het zes jaar duren vooraleer de gaswinning in de Limburgse steenkoollagen op industriële schaal 2 kan beginnen. Eerst volgt nog een uitgebreid geologisch onderzoek, dan zijn er verkenningsboringen en een proefinstallatie gepland. 11 NV Mijnen vraagt de opsporingsvergunning aan in naam van Limburg Gas, een joint venture van LRM en het Australische Dart Energy.

Uit een onderzoek van VITO blijkt dat er in het Kempens Bekken minstens 7,7 miljard m³ winbaar methaangas zit, genoeg om half Limburg 20 jaar van aardgas te voorzien. Het gas kan ook gebruikt worden voor de productie van elektriciteit en warmte.

De zoektocht naar aardgas zal gebeuren in de ondergrond van Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen- Helchteren, Zonhoven, Genk, As, Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. De eerste proefboring is gepland voor einde 2014.

Lees meer in uw weekendkrant.

Guy THUWIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio