"Ik heb niet geprobeerd USADA om te kopen"

Print
"Ik heb niet geprobeerd USADA om te kopen"

Ik heb niet geprobeerd USADA om te kopen

Lance Armstrong heeft in het vrijdagnacht uitgezonden tweede deel van het interview met Oprah Winfrey ontkend dat hij geprobeerd heeft het Amerikaanse antidopingagentschap USADA om te kopen. "Die beschuldigingen kloppen niet", vertelde de 41-jarige Texaan.

USADA-topman Travis Tygart, die zich vastbeet in de zaak en vorige zomer een resem getuigenissen verzamelde om Armstrong van zijn voetstuk te duwen, beweert dat Armstrong tienduizenden dollars zou geboden hebben aan USADA om de zaak stop te zetten.

"Ik heb zelfs in mijn entourage rondgevraagd of iemand in mijn naam geld geboden had. Maar iedereen ontkende. Als het toch gebeurd is, was het zonder mijn medeweten", vertelde Armstrong.

Voor de gevallen wielerheld is het uitbreken van de zaak een bijzonder zware financiële dobber. Armstrong speelde al zijn sponsors kwijt en bovendien hangen hem nog loodzware schadeclaims boven het hoofd. "Ik ben al mijn toekomstige inkomsten kwijt en daar denk ik natuurlijk niet graag aan. Op een dag tijd was ik 75 miljoen dollar kwijt en dat geld komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dit is dus zeker geen leuke tijd, maar het is zeker niet de zwaarste periode in mijn leven. Je kan dit niet vergelijken met een kankerdiagnose. Maar ik ben net als mijn moeder een optimist en ik kijk graag vooruit. Ik weet niet hoe dit zal eindigen, maar ook dat heb ik ondertussen al wat leren aanvaarden."

Lees ook: Armstrong deel II: vochtige ogen om zijn zoon
En: "Hoop dat Livestrong zonder mij voort kan"
En ook: Armstrong: "Ik ben te zwaar gestraft"

Foto AFP