Armstrong: "Ik ben te zwaar gestraft"

Print
Armstrong: "Ik ben te zwaar gestraft"

Armstrong: Ik ben te zwaar gestraft

De gevallen wielerheld Lance Armstrong vindt dat hij misschien te zwaar gestraft werd voor zijn dopinggebruik. "Ik verdien een straf, want ik moet de prijs betalen voor mijn fouten. Maar ik ben er niet zeker van dat ik de 'doodstraf' verdien", vertelde Armstrong in het vrijdagnacht uitgezonden tweede deel van het ophefmakende interview met Oprah Winfrey.

Na 26 vernietigende getuigenissen van onder meer ex-ploegmaats van Armstrong, besliste het Amerikaanse antidopingagentschap USADA om de 41-jarige Texaan levenslang te schorsen. De Internationale Wielerunie UCI ging later akkoord met die sanctie en ontnam de Amerikaan zijn zeven Tourzeges. "Andere renners kregen zes maanden schorsing en ik levenslang. Daar is dus duidelijk een verschil. Ik ben een competitiebeest en zou graag ooit nog terugkeren in competitie", bekende Armstrong.

De Amerikaan kwam ook nog even terug op de spraakmakende foto die hij op de sociaalnetwerksite Twitter plaatste nadat zijn zeven Tourzeges hem ontnomen werden. De foto toonde Armstrong bij hem thuis, kijkend naar zijn zeven gele truien. "Dat was een vergissing, maar toen dacht ik echt dat het een goed idee was. Ondertussen bekijk ik de zaken al anders. Ik volg op regelmatige basis therapie en besef dat dit een lang proces wordt. Ik heb absoluut spijt van mijn daden, maar voor mij is dit nog maar de eerste stap."

Lees ook: "Hoop dat Livestrong zonder mij voort kan"
En: Armstrong deel II: vochtige ogen om zijn zoon

Foto Photo News