"Zonder overnemer is IJsboerke in februari failliet"

Print
"Zonder overnemer is IJsboerke in februari failliet"

Zonder overnemer is IJsboerke in februari failliet

Als de Belgian Icecream Group (BIG) tegen midden februari geen overnemer vindt, is IJsboerke failliet. Dat zegt een zeer goed geplaatste bron. De banken dreigen de geldkraan dicht te draaien.

"We moeten heel dringend een overnemer vinden", zegt een belangrijke bron binnen het bedrijf. "Gewoonlijk beginnen we midden januari met het produceren van ijs, zodat we voldoende producten op de markt hebben als het goed weer wordt. Maar onze productie is nu veel lager dan anders, omdat de banken niet zomaar geld willen lenen aan bedrijven die in schuldbemiddeling zitten. Onze leveranciers zijn ook niet enthousiast om nu met ons in zee te gaan. Ofwel vrezen ze dat we onze facturen niet kunnen betalen, ofwel hechten ze weinig geloof aan een overeenkomst omdat ze binnenkort toch met een andere partij aan tafel moeten zitten. Als er tegen midden februari geen overeenkomst met een overnemer is, zijn we failliet", zegt een hoge bron binnen het bedrijf.

Potentiële overnemers zouden enkel over de brug willen komen als het personeel van de distributietak van IJsboerke, die het ijs aan huis brengt, een looninlevering van 21 procent aanvaardt. De vakbonden toetsen eind januari bij hun achterban af of ze daarmee akkoord kan gaan.

CWil
Foto HVG