Celebs

Bert ('The Voice') 50 kg vermagerd: "Mijn overgewicht leverde extra fans op"

Print

Bert ('The Voice') 50 kg vermagerd: Mijn overgewicht leverde extra fans op

Bij het begin van het tweede seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' heeft één van de meest opmerkelijke deelnemers van vorig jaar een spectaculaire evolutie ondergaan. Bert Voordeckers (46), de binnenhuisarchitect die vorig jaar de 'Pavarotti van Scherpenheuvel' werd genoemd, is 50 kilo vermagerd door een maagverkleining.

"Ik ben op dit moment vijftig kilo kwijt, al had ik twee weken geleden een duik van min zestig kilo genomen. Tijdens 'The Voice' was ik op mijn zwaarst: 197,8 kilo", vertelt de zanger aan een krant van Corelio.

Toen Koen Wauters vorig jaar zei dat Bert best zou afvallen, kwam er veel commentaar: "Koen heeft nooit gezegd dat ik een maagverkleining moest ondergaan, dat was ik voor het programma van plan. Ik zat er al drie jaar mee in mijn hoofd, maar ik had schrik omdat ik een gezin heb en bang was hen kwijt te raken."

Streefgewicht 120 kg.

"Ik ben tussen de vijftig en de zestig kilo kwijt. Dat evolueert omdat ik met de feestdagen een beetje ben bijgekomen en twee tot drie keer per week naar de fitness ga. Ik kweek meer spieren, en die wegen meer dan vet", zegt Bert trots. Maar er moeten nog kilo's af, tot hij 120 weegt: "Dertien jaar geleden ben ik afgevallen tot 120 kilo en er ging nadien geen gram meer af. De dokter zei me toen dat ik hooguit tien kilo extra kon verliezen als ik met zware duursporten zou beginnen."

"Om eerlijk te zijn: ik heb me altijd al een vlinder gevoeld, maar het doet natuurlijk deugd dat ik weer in gewone winkels kan gaan shoppen. Tijdens 'The Voice' kreeg ik altijd kleren op maat, dan voel je je toch een beetje een circusact. Als ik die beelden zie, schud ik het hoofd. Al heeft het me ook stemmen opgeleverd, natuurlijk."

Photo News

Niet te missen