Celebs

Sofie Lemaire: "Ik was echt een kleine dikke"

Print

Sofie Lemaire: Ik was echt een kleine dikke

Sofie Lemaire wou vroeger kok worden, maar dat draaide anders uit. De voormalige Stubru-radiostem presenteert nu 'De Kruitfabriek', maar haar liefde voor eten is wel behouden. Al was haar obsessie vroeger nog groter: "Er is een tijd geweest dat ik een echte boefer was. Ik schranste en schranste en ondertussen dacht ik: `O, dit is zó lekker!' En dan lag ik de hele nacht wakker omdat ik te veel had gegeten."

"Ik krijg haast een degout als ik daar nu aan terugdenk", geeft ze toe. Maar het geschrans kon niet blijven duren: "3 jaar geleden heb ik mezelf op dieet gezet. Ik ben toen in een jaar tijd twaalf kilo verloren."

"Nog een taartje eten"

Lemaire veranderde haar levensstijl volledig, vertelt ze aan Humo. "Ik laat nu met gemak wat op mijn bord liggen, zodat ik van de volgende gang kan genieten. Ik ben zó gelukkig dat ik op die reset-knop heb geduwd, want het was danig uit de hand gelopen, ik was echt een dikke kleine."

Ze moest ook een mentale klik maken: "In mijn hoofd ben ik een dikkerdje, nog altijd. Vroeger was ik van al mijn vriendinnen de molligste, en ik gedroeg me daarnaar: `Ik ben nu eenmaal de molligste, dus ik ga nog een taartje eten'. Maar drie jaar geleden heb ik gezegd: `Misschien ben ik níét de dikste, misschien ben ik ook blij met een appel'. Een mooie overwinning op mezelf."

Photo News / SBS

Niet te missen