Tweedeklassers sneuvelen in Beker

Print
Tweedeklassers sneuvelen in Beker

Tweedeklassers sneuvelen in Beker

KV Kortrijk - Cercle Brugge en Anderlecht - Racing Genk. Dat worden de halve finales in de Beker van België. De tweedeklassers Sint-Truiden en Oostende strandden in de kwartfinale en ook AA Gent en Zulte Waregem sneuvelden woensdagavond.

Uitslagen 1/4e finales:

  • Racing Genk - Zulte Waregem 0-1 (Heen: 5-0)
  • Anderlecht - AA Gent 1-0 (Heen: 1-1)
  • KV Kortrijk - STVV 1-0 (Heen 0-0)
  • Oostende - Cercle Brugge 1-2 (Heen: 1-2)


Anderlecht kreeg een vernieuwd AA Gent op bezoek. Het was wachten of de mayonnaise met de nieuwe spelers en vooral de nieuwe trainer Fernandez pakte, maar dat bleek toch niet meteen helemaal het geval. De Buffalo's begonnen nochtans gretig aan de match, maar na 18 minuten kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Arzo aarzelde aan de rand van de eigen 16 meter en Dennis Praet ontfutselde hem de bal. De vinnige tiener legde de bal voor doel en De Sutter had maar binnen te tikken. AA Gent kon vervolgens een controlerend Anderlecht nooit echt meer in de problemen brengen.

In de halve finales botst de landskampioen op Racing Genk. De Limburgers hadden hun heenwedstrijd bij Zulte Waregem met zware 0-5 cijfers gewonnen en konden zich in de terugmatch van woensdag een kleine 0-1 nederlaag permitteren. Leye zorgde vanop de stip voor de enige treffer.

In de andere halve eindstrijd nemen Kortrijk en Cercle Brugge het tegen mekaar op, zij schakelden allebei tweedeklassers uit. De Kerels elimineerden STVV (heen 0-0, terug 1-0 na een treffer van Dejaeghere), Cercle was te sterk voor Oostende (heen 2-1, terug 1-2).

De halve finales worden op 30 januari (heen) en 2 maart (terug) gespeeld, Anderlecht en Kortrijk spelen eerst thuis. De finale is voor 9 mei.