Neergeschoten overvallers stellen zich burgerlijke partij tegen CGSU

Print
Neergeschoten overvallers stellen zich burgerlijke partij tegen CGSU

Neergeschoten overvallers stellen zich burgerlijke partij tegen CGSU

Houssain Moauni, één van de mannen die op 12 oktober 2012 door de speciale interventie-eenheid van de federale politie (CGSU) werd neergeschoten, heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de leden van de CGSU.

Mouani stond toen op het punt een overval te plegen op de technische keuring in Vorst, samen met Eric Bottemanne (48) en Pascal Fain (48). Die laatste kwam door de schoten van de CGSU om het leven en zijn familie heeft zich ook burgerlijke partij gesteld. Dat meldt de advocaat van de CGSU en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Mouani, Fain en Bottemanne hadden het plan opgevat om de autokeuring in de Luitenant Lotinstraat in Vorst overvallen maar politie en gerecht hadden lucht gekregen van hun plannen. De speciale eenheden van de federale politie (CGSU) stonden het drietal dan ook op te wachten. Toen de overvallers de politie zagen, reden ze op de agenten in, waarop die het vuur openden. Fain kwam daarbij om, Bottemanne raakte zwaargewond en Mouani lichtgewond.

Na de schietpartij konden de agenten van de CGSU ook nog Léon De Staercke oppakken. De bekende beroepscrimineel en broer van de al even beruchte Philippe De Staercke, stond op de uitkijk. Bottemanne, De Staercke en Mouani zullen zich op 14 maart al moeten verantwoorden voor de poging tot overval maar het onderzoek naar de schietpartij loopt nog. In dat onderzoek hebben Mouani en de familie van Pascal Fain zich nu burgerlijke partij gesteld.

Belga
Archieffoto