Scala-dirigent Stijn Kolacny lanceert poppentheatervoorstelling

Stijn Kolacny, dirigent van het Aarschotse meisjeskoor Scala, heeft samen met vriendin Lokke Dieltiens de poppentheatervoorstelling 'Feest! Met Nette en Korneel' gecreëerd voor kinderen vanaf 5 jaar. De voorstelling is in maart in 4 culturele centra (Heist-op-den-Berg, Scherpenheuvel, Tienen en Herent) te zien. Standaard Uitgeverij brengt die maand tevens een bijhorend feestboek en cd uit.

jrosquin

"Oorspronkelijk wilden we een kookboek voor kinderen uitbrengen, maar in overleg met de uitgeverij is dat geëvolueerd naar een boek waarin 8 verschillende feesten aan bod komen, zoals carnaval, verjaardag, Halloween en Valentijn. Bij elk feest hoort een liedje, een verhaal dat bedacht werd door Lokke en uitgewerkt door Kristien Dieltiens, een knutseltip, kooktip en karaoke-versie", aldus Stijn Kolacny.

Een van de feesten uit het boek resulteerde inmiddels in een interactieve poppentheatershow die in maart in première gaat en geregisseerd wordt door Bruno Van Heystraten. Kolacny en co willen het komende seizoen een heleboel voorstellingen in culturele centra en scholen organiseren. Patrick Maillard van Theater Froe Froe zorgde voor de poppen. Nette wordt gespeeld door Lokke Dieltiens en Korneel door Michaël Zanders. Jan Coeck componeerde de liedjes.

Het project staat los van Scala, maar het kinderkoor Scalette staat in voor de muzikale omlijsting.