Ryanair neemt juridische stappen tegen KRO

Print
Ryanair neemt juridische stappen tegen KRO

Ryanair neemt juridische stappen tegen KRO

Ryanair gaat juridische stappen nemen tegen KRO Reporter. Dat maakte Ryanair-topman Michael O'Leary woensdag in Maastricht bekend.

Vier piloten meldden bij Reporter anoniem dat vliegtuigen van Ryanair onvoldoende benzine zouden tanken. Volgens O'Leary is dit een leugen en hebben piloten juist de opdracht om extra te tanken als ze dat nodig vinden, zoals bij slecht weer.

De topman beschuldigt Reporter er bovendien van dat er geen wederhoor is toegepast. Op welke manier Ryanair de KRO juridisch gaat aanpakken, wordt nog onderzocht.

Grote druk

Volgens de vier piloten, die bij Reporter onherkenbaar in beeld waren, is de veiligheid ook in gevaar omdat piloten onder grote druk gezet worden zich niet ziek te melden. Ook leugens, zegt O'Leary. "Van de 1700 piloten waren vorig jaar 1200 wel eens ziek. Zij werden vervangen door een van de 200 standby-piloten, met wie wij contracten hebben."

Hij riep de vier piloten die onherkenbaar in beeld waren bij Reporter, op om zich bekend te maken. "Ik garandeer dat ze geen sancties krijgen. Met hun namen kan ik bewijzen dat zij zich ziek mochten melden en genoeg benzine in hun toestel hadden."

Volgens O'Leary heeft Ryanair reputatieschade op veiligheidsgebied geleden als gevolg van de berichtgeving door Reporter. Maar de passagiers bleven niet weg door de negatieve berichten, zegt hij. O'Leary was in Maastricht om de 11 miljoenste Nederlandse passagier te verwelkomen sinds de eerste vlucht van Ryanair vanuit Nederland in 2002.

Belga
Archieffoto