Celebs

Helmut Lotti: "Mijn nieuwe plaat is als mijn nieuwe vrouw: mijn beste ooit"

Print

Helmut Lotti: Mijn nieuwe plaat is als mijn nieuwe vrouw: mijn beste ooit

Helmut Lotti is een muzikale kameleon. Vlaams, Afrikaans, Latijns-Amerikaans, klassiek, rock, pop, swing,… Lotti deed het allemaal en op 43 jaar is hij niet van plan ermee op te houden. Met het nieuwe album Mijn hart & Mijn lijf krijgen we een erg persoonlijk beeld van de bestverkopende Vlaamse zanger aller tijden voorgeschoteld. Door de jaren heen heeft Lotti vele watertjes doorvaren: muzikaal maar ook persoonlijk, met tot nu toe 3 huwelijken als gevolg.

"Ik ben niet zo goed in relaties, ook al kan ik niet zonder vrouw", vertrouwt hij Humo toe. "Huwelijken kunnen zo snel gedaan zijn. Iets waar je zo diep in hebt gezeten, en waar je met zoveel overtuiging aan begonnen bent. Vijf jaar later is het ineens alsof het nooit heeft plaatsgevonden."

Opruimen

Lotti heeft weinig problemen met vooruitgaan. "Als het eenmaal voorbij is, kan ik het ook goed achter me laten. Ik bewaar niets dat me eraan herinnert. Geen foto's, geen voorwerpen. Ik ruim rigoureus op. Niet alleen materieel, maar ook geestelijk", vertelt hij aan het maandblad. "En net zoals je nieuwe plaat de beste is die je ooit hebt gemaakt, is de relatie waar je nu in zit de beste die je ooit hebt gehad."

Dikke kont

Mijn hart & Mijn lijf is volledig Nederlandstalig en zal dus minder internationale roem oogsten dan de vorige platen. Op Nederlands succes moet Lotti naar eigen zeggen ook niet hopen: "Het Was altijd al gemakkelijker om in Finland, Denemarken, Canada of Zuid-Afrika een zaal te vullen. Ik kan dat niet verklaren."

Mijn hart & mijn lijf ligt op 14 januari in de winkel. Meer info over de optredens vind je op helmutlotti.be.

Photo News

Niet te missen