Looienaar wijzigt internetprofielen gewezen vriendin

Print
Tessenderlo - Een Looienaar (24) verkreeg woensdag van de Hasseltse strafrechter de gunst van de 'opschorting van de straf'. In de lente van 2010 had hij zijn gewezen vriendin uit Leopoldsburg (26) belaagd en bedreigd. Bovendien stelde hij haar in een negatief daglicht. Toen de vrouw in april dat jaar de relatie uitmaakte, zon de jongeman op wraak.
Met haar codes verschafte de Looienaar zich toegang tot haar MSN- en Netlogprofielen op internet. Hij zette ook seksueel getinte berichten op het net, waarbij het liet voorkomen dat die van haar hand waren. Hij wijzigde de wachtwoorden, waardoor de vrouw zelf geen toegang meer kreeg tot haar eigen gegevens en die van haar vriendenkring.
Daar bleef het niet bij: op 29 april stuurde hij haar een dreigbrief en van 12 april tot 7 mei belaagde hij haar op allerlei manieren: een verwijtenstroom, telefonische bedreigingen, valse internetberichten en het stukprikken van de banden van haar auto. De beklaagde gaf toe dat wel besefte dat hij de rust van de jonge vrouw ernstig had gestoord. Hij verzocht om de strafopschorting.
De rechter ging op het verzoek in met als belangrijkste motivering dat een strafregister de toekomst van de beklaagde ernstig zou hypothekeren. De jongeman moet deelnemen aan het project "Dader-In-Zicht", wat o.m. inhoudt dat hij een cursus van 20 uren volgt. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 720 euro betalen.
JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio