Onderzoek naar verdacht sterfgeval in gevangenis Paifve

Print
Onderzoek naar verdacht sterfgeval in gevangenis Paifve

Onderzoek naar verdacht sterfgeval in gevangenis Paifve

Het parket van Luik heeft een onderzoek ingesteld naar het verdachte overlijden van een geïnterneerde die stierf in een isoleercel in de inrichting tot bescherming van de maatschappij van Paifve.

Dat bericht De Standaard woensdag. Allicht gaat het om onderkoeling. In de instelling van Paifve worden geïnterneerden opgesloten die misdrijven hebben gepleegd maar door de rechter ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard omdat ze een ernstige geestesstoornis vertonen.

De man kreeg volgens de bronnen van De Standaard in de loop van vorige week een opstoot van psychose in zijn cel. Hij werd overgebracht naar de isoleercel. Daar zou hij aan de bewakers gevraagd hebben de verwarming uit te zetten omdat hij het geluid die de verwarming maakte, niet kon verdragen.

De bewakers gingen in op zijn vraag. Pas de volgende ochtend zouden ze hebben vastgesteld dat de man overleden was door onderkoeling. Het Luikse parket wacht de resultaten van de autopsie af om definitief uitsluitsel te geven over de doodsoorzaak.

Lees ook: Het probleem van de geïnterneerden in de gevangenis.

Belga
Foto: Photo News