Twee doden bij helikoptercrash Londen (video)

Print
In het centrum van Londen is woensdag een helikopter op een kraan gebotst. De botsing kostte aan twee mensen het leven, aldus de politie. Eén van de twee doden is de piloot van het toestel, zo heeft de politie woensdag bevestigd. Het andere dodelijk slachtoffer was iemand in een gebouw nabij de crash, in Wandsworth.

Naast twee doden heeft het ongeluk ook negen gewonden geëist. Van die gewonden is één er erg aan toe. De meesten hebben echter maar lichte verwondingen opgelopen.

De politie gaat voorlopig niet uit van een terreurdaad. Een politiewoordvoerder acht het wel niet uitgesloten dat de helikopter zijn normale koers niet volgde.

Chaos

Het ongeluk deed zich voor nabij Wandsworth Road in South Lambeth, aldus de BBC. Het zou gaan om een helikopter van het type Agusta-109. Er zou zich een enorme ontploffing hebben voorgedaan. Het hefschroefvliegtuig zou aan South Lambeth Road zijn neergekomen nadat het tegen een kraan botste. Het gebouw waarop de bouwkraan stond was in de mist gehuld, meldde de BBC. De kraan hangt nu langszij, maar er zijn ook berichten dat een deel van de kraan op de grond is neergekomen.

In de buurt van de plaats van het ongeluk bevindt zich de helihaven Battersea. In het gebied waren een zwarte rookpluim en vlammen te zien. Er ontstond een verkeerschaos want wegen gingen dicht op het hoogtepunt van de ochtendspits. Ook het metro- en treinstation Vauxhall sloot de deuren.


Bevindt u zich in Londen en was u getuige van de crash? Mail uw gegevens naar hier@reageren.be.

Foto Reuters, Victor Jimenez (Twitter)