Doden bij nieuwe schietpartijen aan Amerikaanse scholen

Bij schietpartijen aan Amerikaanse scholen zijn twee mensen gedood en drie gewond. De gebeurtenissen speelden zich af een dag voordat de Amerikaanse president Barack Obama vandaag/woensdag een nieuwe wapenwetgeving bekendmaakt.

drombouts

Op de parkeerplaats van een college in Hazard in de staat Kentucky opende een man het vuur met een semi-automatisch wapen. Hij doodde twee mensen - een vijftiger en een twintigjarige vrouw - en verwondde een tienermeisje ernstig.

Volgens de politie heeft het geweld strikt genomen niets van doen met de school. "Wij denken dat het een persoonlijke aangelegenheid betrof", zei politiehoofd Minor Allen. De 21-jarige schutter, Dalton Stidham, heeft zich overgegeven.

Volgens berichten in Amerikaanse media was er ook een schietpartij op een college in St. Louis in de staat Missouri, met twee gewonden als gevolg. Een 21-jarige zou met een pistool op een medewerker van de school hebben geschoten en daarna het wapen op zichzelf hebben gericht.

De student van het Stevens Institute of Business and Arts zou vermoedelijk in conflict hebben gelegen met zijn slachtoffer, een financieel adviseur van de school.

Foto AFP

Meer over Verenigde Staten