Opletten voor gladheid op- en afritten

Print
Opletten voor gladheid op- en afritten

Opletten voor gladheid op- en afritten

Het winterweer zorgt woensdagochtend voor geen grote verkeersproblemen op de Vlaamse snelwegen. Op de meeste plaatsen zijn alle rijstroken berijdbaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwen wel voor plaatselijke gladheid. Op het spoornet en bij De Lijn en de MIVB verloopt de ochtendspits zo goed als normaal.

Op de E314 van Lummen naar Leuven zijn de wachttijden langer dan normaal. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwen voor een licht hoger risico op plaatselijke gladheid in de Kempen en de provincie Limburg. Automobilisten wordt gevraagd daar in het bijzonder op te letten voor gladheid op op- en afritten en op de linkerrijstroken van de autosnelwegen.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er 1.788 ton zout gestrooid in heel Vlaanderen. De strooidiensten blijven alert en voeren strooiacties uit waar nodig, luidt het.

Het treinverkeer ondervindt geen grote problemen. Op de lijn Gent-Moeskroen zijn er wel vertragingen van 20 tot 40 minuten door drie verschillende incidenten, zo werd vernomen van Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken.

Bij de MIVB en De Lijn worden woensdagochtend geen noemenswaardige problemen gesignaleerd.

Belga
Foto Belga: gisteren zorgde de sneeuw voor verkeersproblemen op de autosnelwegen.