Celebs

Eerste vrouw van Wilfried Martens: Eenzaam en gebroken gestorven

Print
Eerste vrouw van Wilfried Martens: Eenzaam en gebroken gestorven

Eerste vrouw van Wilfried Martens: Eenzaam en gebroken gestorven

Op 1 januari stierf Lieve Verschroeven, de eerste ex-vrouw van voormalig premier Wilfried Martens (75). Die heeft zijn relatie met Miet Smet en het daarbij horende derde huwelijk zo positief belicht, dat zijn ex er kapot van was. Anne Martens, de enige dochter van Martens en Verschroeven, doet in Dag Allemaal het relaas van de emotionele lijdensweg van haar moeder.

"De echtscheiding van mijn vader heeft mama diep gekwetst", weet Anne Martens. "Daarvoor moet je begrijpen uit welke tijd zij komt en hoe zij is opgevoed. Voor haar was het onvoorstelbaar dat ze zou moeten scheiden. En toen het zover was, heeft ze er jaren over gedaan om die scheiding te verwerken. Ze was kwaad op mijn vader, maar in het diepst van haar hart is ze hem altijd graag blijven zien."

Dat Martens na zijn huwelijk met Miet Smet naar eigen zeggen ineens seksueel openbloeide, deed Verschroeven ook pijn, zeker omdat er 40 jaar geleden al geruchten waren dat de twee een affaire zouden gehad hebben. "Die uitspraken over zijn seksualiteit en het vergelijken van zijn vrouwen hebben mijn moeder bijzonder diep gekwetst", zegt Anne. "Toch bleef hij de man van haar leven."

Politiek interesseerde Lieve Verschroeven, die haar job als lerares economie en sociologie in Gent opgaf. Ze vergezelde Martens vaak tijdens officiële bezoeken. "Het merendeel van die politieke ontmoetingen is oppervlakkig. Ik heb vaak de indruk dat ik maar wat figureer", zei Verschroeven ooit. Ze trad zelden op de voorgrond, behalve een keer een welkomstwoordje op een CVP-congres in Gent.

Photo News

Lees ook: "Wilfried Martens stierf nabij zijn vrouw en kinderen"
Martens: "Zeer intens seksleven met Miet, zeker 1 keer per week"
Ex-vrouw Wilfried Martens overleden na hersenbloeding
Wilfried Martens ontsnapt nipt aan dood
Martens met spoed geopereerd
Miet Smet gaat uit de kleren

Niet te missen