Celebs

Té dikke Mike Verdrengh: "Ik wil eten wat en wanneer ík wil"

Print

Té dikke Mike Verdrengh: Ik wil eten wat en wanneer ík wil

Hij is een showbizzmonument, werkte eerst 23 jaar voor de VRT en was dan meer dan 20 jaar topman bij VTM, maar Mike Verdrengh kan er niet om heen, hij is te dik.

"Zoals je ziet, kamp ik met overgewicht. Vorig jaar, tijdens de opnamen van 'Salamander', gebruikte ik dat soms als excuus: 'Die rol heeft dat nodig'. Ik geef toe dat ik een rol vaak als alibi heb gebruikt om niet te moeten diëten", zegt hij in Dag Allemaal.

Met zijn gewicht is Verdrengh niet bezig: "Ik zou ermee bezig móeten zijn. Het voorbije jaar heb ik zo dikwijls gezegd: 'Nog één keer zondigen en dan begin ik te diëten'. Maar de drive is er niet meer. Ik heb zóveel mensen rond mij zien sterven. Collega's, mijn ouders, Guido, mijn schoonvader, mijn broer... Ik heb iets van: voor de tijd dat ik hier nog rondloop, wil ik leven zoals ik graag leef. En dat betekent in mijn geval: eten wat en wanneer ík wil."

Chocoladeverslaving

Nadelen van zijn overgewicht ondervindt Verdrengh niet. "Ik neem een pilleke hier en daar om alles in evenwicht te houden, en dat is 't. Ik zou meer moeten bewegen, fietsen vooral. Maar omdat ik te zwaar ben, heb ik last van m'n knieën. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Ik golf wel. 'Knikkeren voor mensen die te lui zijn om zich te bukken', vindt Louis Tobback, maar ik daag hem uit: het is toch wel intensief."

"Ik moest onlangs op medische controle, maar ik heb geweigerd om mij te laten wegen. Ik heb tegen de dokter gezegd: 'Ik besef dat ik te zwaar ben en dat ik er iets aan moet doen. Meer hoef ik niet te weten'. De batterijen van mijn weegschaal thuis zijn al drie jaar plat, maar ik vervang ze niet." Het is dus volgens Verdrengh allemaal zo erg niet. "Ik eet trouwens niet zóveel, hoor. Het enige probleem is dat ik geen maat weet te houden. Als ik kersen eet, is dat meteen een hele zak. En ik heb een chocoladeverslaving."

Lees ook:
Daisy Van Cauwenbergh meer dan 30 kilo verdikt
Véronique De Kock: "Ik ben verdikt, niet zwanger"
Lindsey Pfaff: "Ik ben niet langer de dikke van de Pfaffs"
Vriendin Jean Pierre Van Rossem: "Wat moet je met zo'n dikke vent"

Photo News

Niet te missen