Celebs

Chris Lomme wordt palliatieve begeleidster: "Ik moet iets terugdoen"

Print

Chris Lomme wordt palliatieve begeleidster: Ik moet iets terugdoen

Chris Lomme studeert af van een lessenreeks palliatieve zorgen.

Actrice Chris Lomme heeft het op 74-jarige leeftijd nog steeds druk. Op TV is ze niet veel meer te zien, maar ze geeft wel nog les. Ze toert ook met haar poëzieprogramma Slam Poetry én heeft twee filmrollen in het vooruitzicht. "Jan Verheyen heeft me gevraagd voor

Het Vonnis

, waarvan de opnamen volgende maand starten. En volgend jaar wordt Achter de wolken verfilmd: het stuk dat ik nu nog 45 keer speel met Jo De Meyere", vertelde ze aan Dag Allemaal.

Palliatieve zorgen

Naast acteerwerk heeft Lomme het laatste jaar een droom van haar kunnen waarmaken. Ze volgde een cursus EHBO en een lessenreeks palliatieve zorgen. Ze werd geïnspireerd door iedereen die haar man zaliger, Nand Buyl, bijstond in zijn laatste dagen toen hij in 2009 door een herseninfarct werd getroffen.

Nu kan ze zelf helpen: "Ik ga als vrijwilliger aan de slag op een palliatieve afdeling, maar ik loop daar niet graag met te koop. Dat klinkt zo protserig, hé. Ik probeer alleen maar anderen een opbeurende dag te bezorgen. Ik vind het heel verrijkend, maar ook heel delicaat. Ik ga eigenlijk hetzelfde doen als actrice op een podium: de mensen een beetje warmte geven. Ik heb in mijn leven veel gekregen. Nu wil ik iets teruggeven."

Photo News

Niet te missen