Eerste sneeuwval in West-Vlaanderen

Print
Eerste sneeuwval in West-Vlaanderen

Eerste sneeuwval in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen is het maandagavond reeds aan het sneeuwen. De voorbije namiddag en avond is er overal preventief gestrooid. Om de wegen de komende uren en dinsdagochtend zo berijdbaar mogelijk te houden, voeren de strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook maandagavond en de komende nacht ruim- en strooiacties uitvoeren. Dat meldt het AWV maandagavond.

In West-Vlaanderen is de eerste sneeuw gevallen en zijn de ruim- en strooiploegen van het AWV momenteel actief. Ook in de overige provincies houdt het Agentschap naar eigen zeggen de weersomstandigheden nauwgezet in het oog. De strooidiensten blijven daartoe de hele nacht paraat. Zodra de eerste sneeuw valt, voert het AWV ruim- en strooibeurten uit.

Omdat er de hele nacht door sneeuwval voorspeld wordt, moeten weggebruikers dinsdagochtend rekening houden met een moeilijke ochtendspits, stelt het AWV. Zeker als het net voor of tijdens de ochtendspits nog sneeuwt, wordt het extra moeilijk om nog op efficiënte wijze te ruimen en strooien.

Sinds het begin van deze winter werd er al 15.491 ton zout gestrooid om gladheid op Vlaamse gewest- en autosnelwegen te voorkomen.

Foto Twitter