Chauffeur van belbus riskeert half jaar cel voor zedenschennis

Print
Chauffeur van belbus riskeert half jaar cel voor zedenschennis

Chauffeur van belbus riskeert half jaar cel voor zedenschennis

Hasselt - Een 47-jarige Noord-Limburger, die vroeger chauffeur van een belbus was, stond maandag voor de correctionele rechtbank van Hasselt terecht wegens openbare zedenschennis. Op 21 augustus 2011 zou hij zijn broek hebben laten zakken en zijn geslachtsdeel getoond hebben aan een vrouw en haar zoontje van vier jaar, die de op bus stapten. De man ontkent. De procureur is van het tegendeel overtuigd en vroeg een celstraf van zes maanden.

De man was al negen jaar buschauffeur en begreep niet dat de vrouw, die hij meermaals vervoerde, klacht had ingediend. Naar aanleiding van de klacht werd de man op staande voet ontslagen. "U heeft een probleem, maar u kan het goed uitleggen. Had u uw broek laten zakken om van de vrouw misschien meer gedaan te krijgen? De man ontkende bij een eerste verhoor.

Bij het herverhoor beweerde de chauffeur dat er nog een man op de bus zat, maar dat klopt niet. In het verleden had de man al openbare zedenschennis gepleegd en dat is ter info bij het dossier gevoegd. Hij is toen weliswaar niet vervolgd, maar daaruit blijkt dat er toch een vlieg op de lamp zit, '' aldus de openbare aanklager.

De verdediging beweerde dat de versies van de vrouw en haar zoontje sterk verschilden. Zijn raadsman meende ook dat de politie zich enkel baseerde zich op de verklaring van de vrouw. "Wij hebben zelf moeten aandringen op de rittenverslagen bij de vroegere werkgever van de man", aldus de advocaat, die op grond van twijfel de vrijspraak vroeg. Vonnis op 11 februari.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio