Goksites opnieuw in beroep tegen Nationale Loterij

Print
Goksites opnieuw in beroep tegen Nationale Loterij

Goksites opnieuw in beroep tegen Nationale Loterij

De Belgian Betting Association (BBA), die de goksites Stanleybet, Bingoal en Betfirst verenigt, heeft op 7 januari bij de Raad van State voor de tweede keer een opschortend beroep gevraagd tegen de beslissing van de Kansspelcommissie. Die besliste op 7 november de Nationale Loterij een extra en exclusieve sportweddenschappenlicentie toe te kennen.

Op 5 oktober diende de BBA bij de Raad van State al een verzoek in tot vernietiging van het koninklijk besluit van 9 augustus dat de Nationale Loterij toelaat om sportweddenschappen aan te bieden. Volgens de belangenorganisatie vormt die licentie "een zwaar economisch risico voor privéondernemingen zodra de Nationale Loterij, een openbaar bedrijf met 3.400 verkooppunten, het monopolie verwerft van de organisatie van loterijspelen".

Op 7 november heeft de Kansspelcommissie de Loterij de licentie toegekend. De BBA heeft nu voor een tweede keer beroep aangetekend. Lionel Lammens, directeur-generaal van Betfirst, legt uit dat het niet het Koninklijk Besluit is dat de goksites benadeelt, maar wel de beslissing van de Commissie.

Bij de voorstelling van "Scooore! ", het nieuwe aanbod aan sportweddenschappen van de Nationale Loterij, meldde de Loterij nog dat het bedrijf "alle vertrouwen heeft in de positieve uitkomst" van de beslissing van de Raad van State. Bovendien heeft de juridische dienst van de Loterij groen licht gegeven over de lancering van die sportweddenschappen, aldus Stéphane Lefebvre, directeur research en product development bij de Nationale Loterij.

Lees ook Nationale Loterij stelt aanbod sportweddenschappen voor

Foto Belga