Armenteros tekent tot 2016 bij Anderlecht

Print
Samuel Armenteros heeft een contract tot 2016 bij RSC Anderlecht getekend. Dat deelde de landskampioen maandag mee. De 22-jarige Zweedse spits komt volgend seizoen over van het Nederlandse Heracles Almelo.

Armenteros vertoeft sinds 2006 in Nederland. De Zweed van Cubaanse origine speelde twee seizoenen voor de jeugd van Heerenveen, waar hij in 2008 in de A-kern kwam. Hij speelde echter geen enkele wedstrijd voor Heerenveen en werd in 2009 door Heracles overgenomen. Dit seizoen scoorde hij in twintig wedstrijden al dertien keer.

Maar scoren is niet zijn enige kwaliteit. "Ik ben een fysiek sterke, explosieve en atletische speler, ben ook vrij balvast en kan mijn eigen acties maken", verklaarde Armenteros.

"Ik ben ontzettend blij en trots met deze transfer. RSC Anderlecht is een prachtige club en de overgang van Heracles naar Anderlecht is een hele mooie stap in mijn carrière. De trainer wou me er graag bij en dat geeft vertrouwen. Anderlecht is een grote club en ik wil meedoen voor de titel."

Foto Photo News