Gudjohnsen naar Club: "Mooie stap in mijn carrière"

Print
Gudjohnsen naar Club: "Mooie stap in mijn carrière"

Gudjohnsen naar Club: Mooie stap in mijn carrière

Eidur Gudjohnsen heeft zich maandagnamiddag voor de tweede keer in amper drie maanden voorgesteld als nieuwste aanwinst van een Brugse voetbalclub. Na een korte doortocht bij Cercle is hij voortaan in het tenue van Club Brugge te bewonderen.

"Dit is opnieuw een hele mooie stap in mijn carrière, zeker met mijn leeftijd. Ik wil Cercle dan ook bedanken, na deze gevoelige transfer", vertelde de kersverse nummer 22 van Club.

"Dit is een club met veel ambitie en ik wil meehelpen die ambitie waar te maken door veel te scoren. Dat ik de competitie en de omgeving nu al ken, was belangrijk in mijn keuze", aldus de 34-jarige spits.

Uiteraard kwam Gudjohnsen nog eens terug op zijn doortocht bij Cercle, waar hij zijn klasse toonde en in de competitie zes keer de weg naar de netten vond. "Ik heb niets negatief te zeggen over Cercle, behalve dat de resultaten tegenvielen. Was ik gebleven, dan had ik daar later misschien spijt van gehad. De deal met Club is heel correct verlopen", zei Gudjohnsen.

Technisch directeur Arnar Gretarsson trad hem meteen bij en hoopt dat dit de relaties tussen de twee eersteklassers niet verzuurt. De rol van Gudjohnsen de komende maanden is dan weer duidelijk. "We hebben een jonge groep. Eidur kan met zijn ervaring heel wat bijbrengen, op en naast het veld", aldus Gretarsson.

"Ik wil de kleedkamer besmetten met mijn werkkracht. Ik wil bewijzen dat ik dit niveau aankan op een lange termijn", besloot de spits die tekende voor anderhalf jaar.

Foto AFP