Zuid-Limburger die nichtje verkrachtte wordt geïnterneerd

Print
Zuid-Limburger die nichtje verkrachtte wordt geïnterneerd

Zuid-Limburger die nichtje verkrachtte wordt geïnterneerd

Hasselt - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag de internering bevolen van een Zuid-Limburger (35) die tussen september 2010 en maart 2011 zijn nichtje meermaals verkrachtte en seksueel aanrandde. Het meisje was toen vijf en zes jaar. De eerste keer dat het gebeurde, maakte hij misbruik van een korte afwezigheid van zijn moeder.

Achteraf bleek dat de man geregeld contact zocht met jonge meisjes, onder meer via chatsessies waarvoor hij telkens naar de bibliotheek trok. Hij gaf zich tijdens dat chatten steeds uit voor een minderjarige. Hij bekende dat hij zich aangetrokken voelt tot minderjarigen en zijn eigen moeder achtte hem er zelfs toe in staat seksuele handelingen te stellen met kinderen.

De dader liet zich ook ontvallen dat hij zichzelf op seksueel vlak niet vertrouwt. De rechters schaarden zich achter het oordeel van een gerechtspsychiater. Die kwam tot de bevinding dat de man zijn daden niet onder controle heeft en dus een gevaar vormt voor de samenleving. De verkrachter moet aan het meisje en enkele familieleden een schadevergoeding van 9.795 euro betalen.

JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio